Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Izaura"

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna kostka
cukier niepełna szklanka
cukier waniliowy
kakao 3.5 łyżki
woda 5 łyżek
jajko 4
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
mąka 1.5 szklanki
Masa serowa
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: "Izaura"

Masa serowa:
700 g sera w wiaderku
4 jajka
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
100 g miękkiego masła
łyżka mąki ziemniaczanej

Masło utrzeć z cukrem, a następnie zmiksować z resztą składników. Można dodać kilka kropel aromatu waniliowego.

Ciasto:
Rozpuścić margarynę, cukry, kakao i wodę. Mieszając, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i ostudzić. Dodawać kolejno żółtka i miksować. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać do masy czekoladowej.

Blaszkę natłuścić i wysypać bułką tartą. Spód wyłożyć ciastem (mniej niż połowa masy), następnie masą serową i resztą ciasta. Wykładając ciasto, kolistymi ruchami łączyć je z serem.
Piec ok. godziny w 180 stopniach.
Po wyjęciu ostudzić i polać polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 01.01.2013 21:36
jeszcze nie jadłam takiego
miroslawa 02.11.2012 04:27
super
misia53 01.11.2012 21:13
no, ten serniczek to chyba wszyscy lubią
Lemon 01.11.2012 21:00
rewelacja
cris04 01.11.2012 20:52
Bardzo ładnie wygląda...........a jeszcze nie jadłam tego ciasta
polly66 01.11.2012 19:25
to prawda, jedno z moich ulubionych ciast
Anna169Hosz 01.11.2012 17:18
Sympatyczna nazwa.
justys759 01.11.2012 16:59
uwielbiam to ciasto jest przepyszne :)
czarnyaniol1990 01.11.2012 16:21
jeszcze nie jadłam ale wypróbuje :)
octo 01.11.2012 15:56
wspaniale wyglada
angelika14 01.11.2012 15:29
pyszne ciasto, a jak pięknie i smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak