Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogonówka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogon wieprzowy 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
włoszczyzna 1 sztuka
cebula 1 sztuka
grzyby suszone 8 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: ogonówka

ogon dokładnie myjemy,wkładamy do garnka z włoszczyzną,grzybkami oraz cebulą. Dodajemy listki i ziele i zalewamy wodą. zagotowujemy. (zazwyczaj trzeba odszumować) Gotujemy ok godziny aż ogon zmięknie,następnie przecedzamy wywar. Wrzucamy do niego pokrojony ogon (jeśli ktoś go lubi) , marchewkę pokrojoną w plasterki oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Grzybki siekamy i również wrzucamy. Ponownie wstawiamy na gaz,gdy się zagotuje dolewamy przecier wymieszany z mąką ziemniaczaną oraz małą ilością zimnej wody. Gotujemy az ziemniaki zmiękną,doprawiamy do smaku solą,cukrem oraz tabasco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 31.10.2012 15:13
pycha
Poison1988 31.10.2012 11:11
Już same oczy by jadły :) Świetny przepis i pewnie taki sam smak :)
agnieszkalider 31.10.2012 10:24
Wygląda smakowicie!
EWI 31.10.2012 09:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak