Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety grysikowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szklanka kaszy manny
2 szklanki meka
twaróg 40 dag
jaja 5
szklanka mąki
sól
2 łyżki masła
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety grysikowe

mleko gotujemy z niewielka iloscią wody wsypujemy kasze i gotujemy studzimy twaróg mielimy dodajemy do kaszy wkładamy zóltka i masło ucieramy jednolita mase z białek ubijamy piane dodajemy do masy serowej wsypujemy make mieszamy formujemy nieduze pulpety obtaczajac w mace pulpety gotujemy w solnej wodzie gotowe posypujemy natka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak