Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki zmieniaczano- dyniowe Elfi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

starte ziemniaki 2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól
pieprz
jajko 2
olej
dynia 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki zmieniaczano- dyniowe Elfi

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieram, myję i ścieram na tarce na grubych oczkach. Dynie również obieram i ścieram na tarce. Całość wkładam do miski, dodaję mąkę ziemniaczaną, jajka, solę i pieprzę do smaku. Mieszam dokładnie.
Krok 1 - Placuszki zmieniaczano- dyniowe Elfi foto
2
Smażę niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju - z obu stron aż się pięknie zarumienią. Placuszki kładę na papierowych ręczniczku aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Krok 2 - Placuszki zmieniaczano- dyniowe Elfi foto
3
Podaję na słodko - z cukrem pudrem, śmietaną lub dowolnym dodatkiem.
Krok 3 - Placuszki zmieniaczano- dyniowe Elfi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 30.10.2012 21:22
ekstra
mufinka79 30.10.2012 19:17
też robię placuszki z dyni, ale bez dodatku ziemniaków :)
Justyna Jussstiii 30.10.2012 18:12
super
Justyna Jussstiii 30.10.2012 18:12
super
wojtek5 30.10.2012 18:11
pycha
octo 30.10.2012 17:54
smaczne
Pietruszka 30.10.2012 17:53
wyglądają bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak