Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet bananowy

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1 sztuka
cukier puder 3-4 łyżki
banan 5 sztuk
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet bananowy

Kroki postępowania

1
Banany obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do plastikowego pojemnika. Pojemnik z bananami zamknąć i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika.
Krok 1 - Sorbet bananowy foto
2
Zamrożone banany przełożyć do miski blendera.
Krok 2 - Sorbet bananowy foto
3
Z cytryny wycisnąć sok, wlać go do zamrożonych bananów. Dodać też do nich cukier puder.
Krok 3 - Sorbet bananowy foto
4
Wlać mocno schłodzoną wodę.
Krok 4 - Sorbet bananowy foto
5
Wszystko bardzo dokładnie zmiksować.
Krok 5 - Sorbet bananowy foto
6
Gotowy sorbet można od razu podawać lub zmrozić dodatkowo w zamrażalniku.
Krok 6 - Sorbet bananowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 05.02.2014 10:36
świetny pomysł :)
Renia1 12.11.2012 22:07
wspaniały na cieplejsze dni, na pewno jest orzeźwiający i pożywny
Beatris 31.10.2012 23:12
Polecam. Prosty i niezwykle pyszny.
babajaga1969 31.10.2012 22:05
no kolejna rewelka - to prawda, że najtrudniejsze są rzeczy proste - jutro robię!
Agnieszka91 30.10.2012 14:56
pyszności
kupiska 30.10.2012 14:31
Wyglada apetycznie
czarnyaniol1990 30.10.2012 14:30
ciekawy patent żeby najpierw zamrozic owoce a pote miksowac :)
Miki 30.10.2012 14:16
super
Piotr-21 30.10.2012 14:11
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak