Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem carbonara

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 1 opakowanie
boczek 15 plastrów
śmietana mala 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
olej
sól
pieprz
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem carbonara

Makaron gotujemy aldente zgodnie z czasem na opakowaniu. Na patelnię wlewamy olej i smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dajemy pokrojony w kostkę boczek i podsmażamy. Dusimy razem ok. 5 min. Śmietanę mieszamy razem z żółtkami i wlewamy do boczku z cebulą, dusimy razem około 2 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowany makaron dodajemy do sosu, mieszamy i dusimy tak aby danie było gorące. Wykładamy na talerz i posypujemy parmezanem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 08.12.2012 17:29
Moje ulubione danie ;)
Brenia 08.12.2012 12:54
Pyzo, dopiero zauważyłam, śmietana zwykła 18% A boczek parzony.
mariola7 07.12.2012 01:21
pycha
Rafał10 30.10.2012 21:28
Rewelacja!! Wygląda bajerancko
SmacznaPyza 30.10.2012 18:22
nie zapisało się w składnikach jaka ma być śmietana - czy kremówka? i boczek wędzony, ale surowy czy parzony?
Barbara/zuza22_85 30.10.2012 13:45
pyszny
artur7 30.10.2012 13:44
lubiemmakarin

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak