Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny kwiat -jesienny ryż
Ryż dziki i ryż brązowy gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu mieszamy ryże z sobą .
Kalafior obieramy kroimy w różyczki ,marchewkę obieramy i gotujemy na parze.
Cebule siekamy drobno.
Pierś z kurczaka solimy doprawiamy pieprzem i papryką słodką odstawiamy na ok 10 min . Następnie kroimy w kosteczkę.
Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka .Smażymy. Gdy mięso jest gotowe dodajemy listki szpinaku -smażymy .Kolejno dodajemy ryże. Mieszamy . Dodajemy pokrojoną marchewkę i kalafior. Mieszamy . Doprawiamy czosnkiem ,tymiankiem ,kolendrą i odrobina rozmarynu . Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Wykładamy na bakłażana.