Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa zupa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 40 dag
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
papryka zielona 1/2 sztuki
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ziemniaki 5-6 sztuk
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie
mąka
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa zupa

Mięso umyć, pokroić na małe kawałki. Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na kawałki. Dodać do mięsa. Papryki oczyścić, umyć, pokroić na kawałki (w średnią kostkę). Dodać do zupy. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Dodać do zupy. Dodać też ziele angielskie.
Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.

Można dodać też kostkę rosołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 30.10.2012 21:30
fajny pomysł
Joanna46 30.10.2012 09:36
Idealna zupa na chłodne dni.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak