Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 50 dag
marchewka 1 szt
cebula 3 szt
papryka czerwona 1 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
czosnek 3 ząbki
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/3 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w warzywach

Mięso pokroić na paseczki i posypać przyprawą uniwersalną. Marchew i cebulę obrać, marchew zetrzeć na wiórki za pomocą obieraczki do warzyw, a cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, przesmażyć mięso , wlożyć do garnka, a patelnię wypłukać 1/2 szkl. wody i podlać mięso. Warzywa także przesmażyć, dodać do mięsa i także patelnię wypłukać. Do garnka dodać ziele, liście, obie papryki mielone, sól i pieprz, oraz przecier i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, groszek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy jeszcze trochę. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 26.02.2014 08:06
apetyczne, lubię takie potrawy
Ewelina38 16.01.2013 18:15
bardzo smakowicie wygląda
Poison1988 31.12.2012 13:47
wygląda przepysznie do tego ta piękna kolorystyka :) pycha!
Ewa6274879 03.12.2012 23:58
bardzo lubię takie jedzonko :)
Rafał10 29.10.2012 21:43
mniam ! Dania z ryżem jak najbardziej :)
Goya 29.10.2012 21:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak