Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Conchiglie z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

conchiglie 250 g
grzyby leśne 500 g
cebula 1 szt.
ząbki czosnku 2 szt.
natka pietruszki 0,5 pęczka
filet z kurczaka 0,5 szt.
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
papryczka chili do smaku
mąka ziemniaczana 0,5 łyżki
oliwa do smaku
kostka rosołowa 0,5 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Conchiglie z grzybami

Połówkę piersi z kurczaka pokroić na kotleciki, przyprawić i lekko podsmażyć na oliwie. Grzyby oczyścić, umyć, większe przekroić na pół. Włożyć do garnka, dolać 1 szklankę wody i dusić na małym ogniu. Cebulę pokroić w grube piórka i dodać do grzybów. Natkę, czosnek i papryczkę posiekać i dodać do potrawy. Doprawić do smaku. Dusić około 20 minut, dołożyć podsmażone mięsko i pół kostki rosołowej i dusić jeszcze około 15 minut. Zagęścić mąką ziemniaczaną. Makaron ugotować z dodatkiem soli i oliwy na półtwardo. Podawać na makaronie z dodatkiem ogórka kiszonego.
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.01.2014 08:30
bardzo dobry obiadek
gusia1000 31.10.2012 17:02
Danie na czasie. Głos oddany.
Joanna46 30.10.2012 09:41
Dobry obiadek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak