Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Racuszki z wędzoną makrelą "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
mąka 2 szklanki
mleko 1,5 szklanki
sól 1 łyzeczka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
olej 100 ml
makrela wędzona 1 szt
jajko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: " Racuszki z wędzoną makrelą "

Kroki postępowania

1
Makrelę dokładnie obieramy z ości.
Rwiemy na kawałki.

Cebulę siekamy w drobną kosteczkę.
Lekko złocimy na odrobinie oleju.

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą.

Dodajemy mleko , jajko i olej.

Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - " Racuszki z wędzoną makrelą " foto
2
Dodajemy podsmażoną cebulkę i makrelę.

Delikatnie mieszamy tak by składniki połączyły się , ale ryba pozostała w kawałkach.
Krok 2 - " Racuszki z wędzoną makrelą " foto
3
Smażymy na rozgrzanej patelni
( u mnie była to specjalna patelnia do pancakes - polecam! , dlatego też wyszły takie równe i pulchne ).

Jeśli nie posiadamy robimy to na zwykłej z niewielką ilością gorącego oleju.


Smażymy z dwóch stron.
Krok 3 - " Racuszki z wędzoną makrelą " foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 14.01.2013 15:16
Rewelacja smaku
agnieszkalider 14.01.2013 15:16
Rewelacja smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak