Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SMERFNIE WANILIOWE MUFFINY

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 130 g.
mąka pszenna 250 g.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 120 g.
jajko 3 szt.
jogurt 200 g.
ekstrakt waniliowy 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: SMERFNIE WANILIOWE MUFFINY

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ciągle miksując dodajemy jajka (po każdym jajku miksujemy ok. minutkę). W innej misce przesiewamy mąkę, mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Teraz stopniowo dodajemy ją do masy maślanej, dodając rownież jogurt i ekstrakt waniliowy.

Ciasto przekładamy papilotek (max. 2/3 wysokości).

Pieczemy w temperaurze: 160-180°C ok. 20 - 25 min.

Po wystygnięciu wierzch każdego muffina ozdabiamy wedle uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 03.09.2015 18:33
wspaniale wyglądają te muffiny
Kasia35 29.10.2012 16:47
super wyglądają te muffiny
Poison1988 29.10.2012 16:44
świetne te wszystkie muffiny :) żal by było zjadać...
Patrycja25 29.10.2012 13:56
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak