Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos beszamelowy z gałką muszkatołową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 1 szkl.
smietana 18% 1/2 szkl.
rosołek 1/2 szkl.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczke
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos beszamelowy z gałką muszkatołową

do rzgrzanego tłuszczu dodać mąke i rozetrzeć,podlać gorącym rosołem,dolewać mleko ciągle mieszając,doprawić gałką i solą dolać śmietane......ja lubie z ryżem i dowolnymi warzywami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.10.2013 23:34
uwielbiam ten sos
Margo1 02.10.2013 08:25
lubię taki sos
ben-ka 23.09.2013 09:18
pyszny sos i ta gałka....., musi być!
Zosia1 23.03.2013 22:13
sos jest świetny,ale zgadzam się z Pyza Smaczna,że jednak na maśle
Wafelek2601 18.03.2013 11:00
Pyszny sosik
Bernadeta1 29.12.2012 17:03
smaczny
Poison1988 07.12.2012 18:20
mój ulubiony sos :)
Beata23 20.11.2012 10:01
fajny przepis
Dorota37 17.11.2012 08:13
nie jadłam takiego jeszcze
IZABELA29 31.10.2012 09:04
ja tą gałke rzadko używam może w domu rodzinnym jakoś mama tez o niej zapominała...
ElizaT 30.10.2012 08:48
dobry
SmacznaPyza 29.10.2012 11:21
nie wyobrażam sobie beszamelu bez gałki.... no i koniecznie na maśle a nie na margarynie
gosia561 29.10.2012 11:07
doskonały
gosia1988 29.10.2012 10:46
fajny, a do zapiekanek się nadaje?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak