Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny filet z mintaja

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z mintaja 2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
chrzan świeżo starty 1 łyżka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
mąka 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
masło 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny filet z mintaja

Filety z ryby rozmrozić, odcisnąć z wody, osuszyć w papierowym ręczniku. Natrzeć rozmarynem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować chrzanem, skropić sokiem z cytryny. Następnie oprószyć mąką, znużyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 11.04.2013 01:04
smaczna propozycja
caralajna 04.11.2012 07:11
dawno nie jadłam, mniam
jozefinach 02.11.2012 09:45
Lubię ryby.
Jastinka 29.10.2012 20:38
smaczne
Lemon 29.10.2012 12:16
super
Ola1984 29.10.2012 06:49
smaczna rybka
Ola1984 29.10.2012 06:49
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak