Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe w sosie z warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/3 szt
papryka zielona 1/3 szt
papryka żółta 1/3 szt
dynia 10 dag
pieczarki 10-15 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
angielskie ziele 5-6 szt
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
smalec 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe w sosie z warzywami

Żeberka umyć, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem, zrumienić z obu stron na patelni. Następnie przełożyć do rondla, wlać 1/5 szkl wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, przykryć i dusić do miękkości. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, dodać pokrojoną paprykę, podsmażyć. Następnie wsypać pokrojone pieczarki i dynię, dusić około 10 minut, dodać do miękkiego mięsa. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, połączyć z mięsem i warzywami, przyprawić do smaku solą, mieloną papryką, pieprzem i przyprawą maggi, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 09.12.2013 10:05
takich nie robiłam
ben-ka 09.12.2013 09:38
Żeberka lubię ale z dodatkiem dyni jeszcze nie jadłam.
Katarzyna59 09.08.2013 07:28
smaczne żeberka
Iwusia 09.12.2012 23:42
bardzo ciekawe połączenie, muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak