Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler marynowany

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler korzeniowy 2 kilogram
sól 1 łyżka
ocet 10 % 1 łyżka
woda 3 szklanka
ocet 3/4 szklanka
cukier 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Seler marynowany

Seler obrać i przekroić na ćwiartki podgotować w osolonej wodzie z dodatkiem octu. Odcedzić, przestudzić i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Składniki marynaty - wodę, ocet, cukier zagotować. Do słoików powkładać seler, zalać gorącą marynatą. Pasteryzować 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 14.05.2013 22:25
świetny przepis, jak tylko w tym roku udadzą mi się selery to wypróbuję przepis
Aneta41 07.01.2013 19:44
bardzo lubię do sałatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak