Jajka po ranczersku

Jajka po ranczersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • pomidory krojone w puszce

    1/2 puszki
  • boczek wędzony

    100 g
  • sól, pieprz, chilli, cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.

Dodajemy pokrojone w drobną kostkę cebulę i paprykę. Jeśli jest zbyt suche można podlać oliwą. Solimy, doprawiamy chilli i pieprzem, mieszamy i smażymy do momentu aż papryka zmięknie.

Dodajemy pomidory. Dla przełamania smaku pomidorów, dodajemy szczyptę cukru. Dusimy bez przykrycia aby odparować część płynu.

W zależności od ilości jajek, robimy odpowiednią liczbę wgłębień, w które wbijamy jajka.

Każde jajko solimy i posypujemy pieprzem.

Przykrywamy i dusimy na małym ogniu do momentu aż białka się zetną. Żółtka powinny być płynne.

Podajemy z grzankami.

Zamiast pomidorów z puszki można użyć świeżych. Należy je obrać ze skórki i pokroić w kostkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

novita23

25.05.2011 12:47
fajne

artur7

24.05.2011 18:43
pysznie wyglada

artur7

24.05.2011 18:43
pysznie wyglada

artur7

24.05.2011 18:43
pysznie wyglada

mala2021

25.11.2010 19:54
wspaniałe

Justyna223

30.09.2010 14:28
wyglądają wyśmienicie

beatkaa153

26.09.2010 13:02
apetycznie wyglądają:)

kasiurek

19.09.2010 12:14
nie jadłam takich jajek ale na pewno wypróbuje

izoldaaa6

28.08.2010 23:11
jajka jadłam juz w różnych postaciach ale w takiej jeszcze nie :)

iwa643

26.08.2010 20:19
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat