Makaron penne wg Dagmary :

Makaron penne wg Dagmary :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ½ szklanki wody,½ szklanki śmietanki słodkiej 18 % ,2 łyżki suszonych pomidorów

  • ½ łyżeczki pieprzu mielonego,sól do smaku,2 łyżeczki przecieru pomidorowego

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • makaron penne

    1/2 opakowania
  • cebula

    1 szt.
  • mięso mielone

    15 dag
  • olej słonecznikowy

    2 łyżki
  • oregano

    2 łyżki
  • ser cheddar

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Wrzucić mięso mielone i smażyć je przez 10 minut mieszając w trakcie smażenia .Dodać rozdrobnionego tuńczyka razem z olejem z puszki. Wsypać suszone pomidory , wlać wodę . Dusić 10 minut .Dodać przecier pomidorowy , oregano, śmietankę , pieprz . Dusić 10 minut . Doprawić do smaku solą . Wsypać utarty ser . Zamieszać . W czasie robienia sosu ugotować makaron. Odcedzić . Włożyć makaron do sosu i dokładnie wymieszać tak by sos oblepił rurki .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bogumiła3

16.09.2010 14:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat