Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka cielęca na kolację

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 50 dag
mąka pszenna 3 łyżki
masło do smażenia 4 łyżki
cebula 2 sztuki
pieprz zmielony 1 łyżeczka
woda 3/4 szklanki
sól do smaku - -
fasolka szparagowa (mrożona) 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka cielęca na kolację

- wątróbkę cielęcą umyć,pokroić na mniejsze kawałki i obtoczyć w mące
- na gorącym maśle sklarowanym smażyć na chrupiąco
- do wątróbki wsypać cebule,dolać 3/4 szklanki wody i razem dusić
- doprawić pieprzem zmielonym
- fasolkę zamrożoną wsypać do posolonego wrzątku i gotować z 10 minut-nie lubię rozgotowanej
- podać wątróbkę (posolić na talerzu)z cebulką i sosikiem i fasolką do pieczywa na kolację
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 26.04.2013 11:19
wątróbka cielęca jest pyszna,świetnie przyrzadzona
fotoviderek 01.03.2013 09:21
Delikatna wątróbka, dobrze przyrządzona. Pycha :)
dorotka0000025 27.12.2012 14:21
wyglada smacznie
Katarzyna59 10.12.2012 15:41
super
adelajda 29.10.2012 07:44
super !
Henryka2 28.10.2012 21:22
Pysznie się zapowiada.
babajaga1969 28.10.2012 20:44
pożywna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak