Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z kurczaka z papryką i oliwkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 1 litr
udka ugotowane 3 sztuka
kukurydza w puszce 1/2 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 50 gram
natka pietruszki 2 łyżka
oliwki zielone 3 łyżka
papryka czerwona 1/2 sztuka
marchew gotowana 1 sztuka
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z kurczaka z papryką i oliwkami

Mięso oddzielamy od kości i zdejmujemy skórę, kroimy drobno. Jajka na twardo i marchew kroimy na plasterki. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy i przepłukujemy. Oliwki kroimy na połówki. W małych kubkach układamy: natkę pietruszki, jajko, marchew, paprykę, oliwki i kukurydzę. W gorącym (mocno słonym) rosole rozpuszczamy żelatynę, energicznie mieszając trzepaczką. Przestudzony wywar z żelatyną wlewamy powoli do kubków. Wstawiamy do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 28.10.2012 18:36
apetyczna
Justyna28 28.10.2012 17:40
fajna:)
monisia1977 28.10.2012 17:36
pycha
adelajda 28.10.2012 17:33
poproszę porcyjkę !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak