Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z makaronem wg Buni:

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół z kury 1 kostka
Goździki całe Prymat 1 sztuka
grzyby suszone 1 sztuka
woda 1,5 l
natka pietruszki 2 łyżki
cebula 1 szt.
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1/4 szt.
por 1/2 szt.
ziele angielskie 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
kości indycze 0,5 porcji rosołowej
wołowina z kością 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z makaronem wg Buni:

Mięso , warzywa, przyprawy zalać zimną wodą . Zagotować . Zmniejszyć gaz . Gotować na wolnym ogniu przez 1 ½ - 2 godzin . W czasie gotowania rosół szumować . Wyjąć mięso i warzywa. Rosół przecedzić . Doprawić . Podawać z makaronem posypany natką pietruszki .

Można cebulę przed włożeniem do garnka podpiec lub włożyć umytą w łupinie ( nadaje to koloru rosołowi . Można też zrobić karmel i 1 łyżeczki cukru , rozprowadzić go rosołem i wlać do zupy .

Mięso obrane z kości i skór przeznaczyć razem z warzywami z zupy na pierogi lub naleśniki czy krokiety .

Można też z warzyw z zupy zrobić sałatkę jarzynową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 14.06.2012 06:07
pychota
gosia47-47 08.05.2011 18:26
dobre
Ewelina45 01.04.2011 09:25
apetycznie wygląda
Henryka2 12.08.2010 11:03
Ale apetyczny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak