Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe haluszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1/2 opak.
jajko 2 szt
mleko 100 ml
mąka pszenna 1-2 szkl
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe haluszki

Rozmrożony szpinak mieszamy z mlekiem i jajkami.

Mąkę dodajemy stopniowo po kilka łyżek aż powstanie gęste ciasto.Dokładnie mieszamy.

Jeśli mamy specjalne haluszkove sitko, przecieramy przez nie ciasto do gotującej się osolonej wody. Gotujemy ok. 1 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.Jeżeli nie posiadamy sitka, używamy łyżki.Kluseczki bedą wtedy troszkę większe.

Odcedzamy.

Podajemy polane roztopionym masłem lub stopioną słoninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 26.03.2012 20:17
jadłam kiedyś takie w jakiejś restauracji, są pyszne :) a przepis taki prosty :) na pewno je zrobię
jolaxa 06.06.2011 22:30
pycha
Islanzadi 08.10.2010 00:51
Wyglądają świetnie - kolor jest po prostu boski!
agnieszka189 04.10.2010 21:46
polecam te w sosie śmietanowym z szynką i dużą ilością czosnku
Koper 04.10.2010 06:15
Nie wiedziałam, że haluszki tak łatwo sie robi :)
IlonaAlbertos 31.08.2010 00:25
Wyglądają bajecznie, wypróbuję na pewno, tym bardziej, że uwielbiam szpinak :)
eli_555 25.08.2010 00:28
Muszę wypróbować,bo uwielbiam szpinak.
ewelinapac 15.08.2010 09:08
wygląda fainie
Dorota76 26.07.2010 15:44
Nie spotkałam się jeszcze z czymś takim ale muszę spróbować niestety sitka nie mam takiego ale mam nadzieje że mimo to też będą pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak