Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowa z imbirem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 600 g
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
ziemniaki 2 sztuki
bulion warzywny 3/4 l
sól, pieprz do smaku
imbir starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa z imbirem

Kroki postępowania

1
Marchewkę, cebulę i ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę (nie musi być drobna). W garnku z grubym dnem roztapiamy masło, wrzucamy warzywa i podsmażamy na średnim ogniu przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 1 - Zupa marchewkowa z imbirem foto
2
Zalewamy bulionem, dodajemy imbir, mieszamy i gotujemy na średnim ogniu przez pół godziny.
Krok 2 - Zupa marchewkowa z imbirem foto
3
Zupę miksujemy na gładki krem (jak jest za gęsty, możemy dodać ciut więcej bulionu).
Krok 3 - Zupa marchewkowa z imbirem foto
4
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy z gęstym jogurtem naturalnym.
Krok 4 - Zupa marchewkowa z imbirem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 02.11.2016 08:38
super zupa
sylwia / sytofala 28.10.2012 20:19
ślicznie podane
Juleczka20 28.10.2012 11:30
wygląda apetycznie
Patrycja25 28.10.2012 11:26
dobre
artur7 28.10.2012 11:10
pycha pomysł
Ola1984 28.10.2012 11:00
Ta zupa kojarzy mi się z jesienią - pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak