Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana kapusta kiszona z grzybami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
marchewka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 7-8 ziaren
cebula 1 szt
smalec 2 łyżki
mąka 3 łyżki
kminek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
grzyby suszone 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana kapusta kiszona z grzybami

Kroki postępowania

1
Suszone grzyby umyć i zamoczyć przynajmniej na 1 godzinę. Kapustę włożyć do garnka, wlać 2 szkl wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele, kminek, utartą na grubej tarce marchew. Włożyć grzyby, wlać wodę w której się moczyły i gotować pod przykryciem do miękkości.
Krok 1 - Zasmażana kapusta kiszona z grzybami foto
2
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, wsypać posiekaną cebulę, podsmażyć.
Krok 2 - Zasmażana kapusta kiszona z grzybami foto
3
Zasmażkę połączyć z kapustą, zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem, cukrem i ewentualnie solą
Krok 3 - Zasmażana kapusta kiszona z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 24.09.2016 12:16
smaczna kapusta
Bernadeta 13.10.2013 20:47
pyszna-lubimy taką
olkaaa 02.11.2012 09:22
też ją uwielbiam
Simeo 28.10.2012 07:46
bardzo lubię taką kapustę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak