Kolorowe tęczowe desery

Kolorowe tęczowe desery

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka malinowa

    1 szt
  • galaretka agrestowa

    1 szt
  • mleko zsiadle

    400 ml
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • maliny

    25 dag
  • cukier

    1 łyżka
  • biszkopty okrągłe

    1 paczka
  • winogrona

    do dekoracji
  • galaretka różowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Galaretkę rubinową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Przestudzić, wlać do salaterek lub foremek muffinkowych. Odłożyć do stężenia. Galaretkę agrestową rozpuścić w bardzo małej ilości wrzącej wody. Zsiadłe mleko zmiksować z cukrem waniliowym i przestudzoną agrestową galaretką ( można dosłodzić cukrem pudrem). Wyłożyć na zastygniętą galaretkę rubinową. Odłożyć do lodówki. Maliny włożyć do rondla, wlać 1/2 szkl wody, dodać cukier, zagotować. Następnie zmiksować, wsypać galaretkę malinową, dokładnie wymieszać, przestudzić. Mus malinowy wyłożyć na zastygnięte zsiadłe mleko. Na wierzch ułożyć biszkopty, odłożyć do całkowitego zastygnięcia. Foremki odwracać do góry dnem, wyjąć deser, ozdobić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

michal152152

14.02.2014 14:01
bardzo pyszne

darek123

18.10.2013 12:04
aż ślinka cieknie

IlonaAlbertos

24.08.2013 12:35
Apetyczne.

romanrafal

16.04.2013 16:34
poprostu rewelacja

Ewelina38

10.01.2013 12:47
rewelacyjne słodkości, przepięknie się prezentują ...

Motorek

16.12.2012 10:46
pycha

Iwusia

15.12.2012 22:42
jakie smaczne :)

Beata23

02.11.2012 09:37
Smakowity deserek

olkaaa

02.11.2012 09:19
wygląda fantastycznie

Rafał10

28.10.2012 09:20
a gdzie kupiłaś taką galaretkę rubinową ? Wygląda wyśmienicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat