Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z warzywami i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 20 dag
cebula 1 szt
papryka 1 szt
bakłażan 1 szt
dynia 20 dag
pieczarki 20 dag
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z warzywami i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Kasza gryczana z warzywami i pieczarkami foto
2
Następnie dodać masło, wsypać pokrojone w kostkę pieczarki, bakłażan, dynię, smażyć do miękkości.
Krok 2 - Kasza gryczana z warzywami i pieczarkami foto
3
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Kasza gryczana z warzywami i pieczarkami foto
4
Kaszę gryczaną ugotować w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej, wyłożyć na talerze. Na kaszę ułożyć przygotowane smażone warzywa z pieczarkami.
Krok 4 - Kasza gryczana z warzywami i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 17.07.2013 23:44
idealna dla smakosza
olkaaa 29.10.2012 20:12
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak