Kasza gryczana z warzywami i pieczarkami

Kasza gryczana z warzywami i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • papryka

    1 szt
  • bakłażan

    1 szt
  • dynia

    20 dag
  • pieczarki

    20 dag
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kasza gryczana z warzywami i pieczarkami
Drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Kasza gryczana z warzywami i pieczarkami
Następnie dodać masło, wsypać pokrojone w kostkę pieczarki, bakłażan, dynię, smażyć do miękkości.
Krok 3 - Kasza gryczana z warzywami i pieczarkami
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Kasza gryczana z warzywami i pieczarkami
Kaszę gryczaną ugotować w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej, wyłożyć na talerze. Na kaszę ułożyć przygotowane smażone warzywa z pieczarkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

17.07.2013 23:44
idealna dla smakosza

olkaaa

29.10.2012 20:12
muszę zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat