Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone naleśniki na ostro z papryczką chili z kaszą jaglaną i kurkami

4.0
(29)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 gram
jajko 1 sztuka
mleko 1 szklanka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
woda gazowana 5 łyżek
olej do smażenia 3 łyżki
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
pietruszka zielona 1 pęczek
kurki 250 gram
kasza jaglana 1 szklanka
papryka czerwona 1/2 sztuka
cebula biała 1 sztuka
ser lazur 10 dkg
oliwki czarne 5 sztuk
fasolka szaragowa 15 dkg
sos teriyaki 3 łyzki
papryczka chili `1 sztuka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone naleśniki na ostro z papryczką chili z kaszą jaglaną i kurkami

Kroki postępowania

1
Przygotowanie produktów
Krok 1 - Zielone naleśniki na ostro z papryczką chili z kaszą jaglaną i kurkami foto
2
Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować. Pietruszkę posiekać i dodać wodę , razem zmiksować blenderem. 1/3 ciasta odłożyć i dodać kurkumę. Pietruszkową masę dodać do ciasta pozostałego. 1 papryczkę chili kroimy na drobno bez pestek i dodajemy do ciasta naleśnikowego zielonego. Ciasto nie może być za gęste, bo będzie ciężko rozprowadzało się po patelni
Krok 2 - Zielone naleśniki na ostro z papryczką chili z kaszą jaglaną i kurkami foto
3
Naleśniki smażyć na małej ilości masła lub oleju roślinnego
Krok 3 - Zielone naleśniki na ostro z papryczką chili z kaszą jaglaną i kurkami foto
4
Kaszę jaglaną gotujemy , studzimy. Kurki myjemy , na patelni smażymy cebulkę na oliwie, dodajemy kurki i dusimy. Doprawiamy solą , pieprzem. Do kaszy jaglanej dodajemy kurki, pokrojona paprykę czerwoną, dodajemy sos teriyaki. Fasolkę gotujemy ardente w osolonej wodzie. Na naleśniki układamy farsz a kurkami, na to fasolka. Całość zwijamy kruszmy na wierchu ser lazur
Krok 4 - Zielone naleśniki na ostro z papryczką chili z kaszą jaglaną i kurkami foto
5
Talerz dekorujemy kwiatkiem z pomidorków koktajlowych które przecinamy na pół i układamy na talerzu. Dekorujemy listkami pietruszki.
Krok 5 - Zielone naleśniki na ostro z papryczką chili z kaszą jaglaną i kurkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 25.04.2016 10:51
Wyglądają zachwycająco:)
Klausia 17.04.2016 15:52
pięknie kolorowo :)
msmariusz 21.10.2014 23:41
ślicznie i apetycznie
pestka 18.04.2014 07:34
coś pysznego
Marta1986 27.03.2014 15:14
bardzo smaczne
as28 26.03.2014 20:35
bardzo fajny pomysł
Monika-twin 06.01.2014 11:51
piekne nalesniki
ajres 11.11.2013 22:40
kolejny rewelacyjny przepis
Alex_M 23.04.2013 08:53
jestem w pracy, a mam ochotę polizać monitor :D hahaha
Łucja 27.03.2013 13:13
wspaniałe :) ja bym już zdjęcie zjadła :D
reniatka 10.03.2013 11:54
bajecznie kolorowo...
IwonaKa 19.02.2013 00:02
prawdziwe smaczne dzieło sztuki
Dorian 12.02.2013 10:58
pysznie wygladaja
adam1f 27.01.2013 00:47
dobre
KasiaK90 21.12.2012 20:12
jak tu kolorowo:) oglądając Twoje potrawy robię sie głodna
tomek18 12.12.2012 17:25
podane super!
olkaaa 12.12.2012 10:52
wyglądają obłędnie
Bernadeta 06.12.2012 19:58
piękne i smaczne
Beata23 01.12.2012 15:42
coś wspaniałego
Dorota37 30.10.2012 12:50
super wyglada
mysza75 28.10.2012 22:30
Emilia danie jest na ostro, ale nie ostro z piekła rodem, delikatnie :-)
Iza10 28.10.2012 22:25
bardzo smacznie wygladaja :)
ewa1982 28.10.2012 19:52
ciekawy pomysł, oj zjadłoby się, szczególnie ta kasza mnie intryguje.
MalgorzataG 27.10.2012 22:48
Piękne podane. Danie pierwsza klasa. :)
emylka86 27.10.2012 21:53
fajne kolorowe danie... ciekawa kompozycja składników. Danie jest pikantne czy raczej łagodne w smaku?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak