Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

IMBIR KANDYZOWANY

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

imbir wg. uznania
cukier wg. uznania
sól 1 łyżeczka
woda wg.uznania

Przepis i sposób przygotowania na: IMBIR KANDYZOWANY

Ważymy imbir po obraniu, wsypujemy tyle cukru ile ważył. Imbir kroimy w kosteczkę, wrzucamy do garnka, wsypujemy sól, zalewamy wodą (powinna ledwo zakryć imbir), gotujemy ok. 40 min., odcedzamy, wsypujemy wcześniej przygotowany cukier, plus 50 ml. wody (mało), teraz gotujemy ok. 40 min. Powstały w taki sposób syrop imbirowy można odlać i wykorzystać do czegoś innego. Teraz imbir należy przesuszyć (np. w stygnącym piekarniku- wykładając imbir na kratkę).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.07.2013 20:01
lubie go bardzo
cris04 28.10.2012 00:10
Robię całkiem podobnie, jest pyszny!
Piotr-21 27.10.2012 20:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak