kakardki w sosie karbonara

kakardki w sosie karbonara

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makar kokardki

    40 dkg
  • śmietanka 36%

    250 ml
  • żółtko jaja

    3
  • sól, pieprz

  • boczek wędzony

    20 plastry
  • parmezan

    starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.boczek pokroić w paseczki i w oddzielnym rondelku przesmażyć na chrupko.zalać tłuszcz,pozostałe skwarki zalać śmietaną.zagotować na wolnym ogniu,doprawić solą i pieprzem.dodać makaron,wymieszać i zdjąć z ognia.szybko mieszając dodać żółtka i parmezan.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna87

24.07.2012 16:50
super

Justyna87

24.07.2012 16:50
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat