Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kakardki w sosie karbonara

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makar kokardki 40 dkg
śmietanka 36% 250 ml
żółtko jajek 3
sól, pieprz
boczek wędzony 20 plastry
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: kakardki w sosie karbonara

makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.boczek pokroić w paseczki i w oddzielnym rondelku przesmażyć na chrupko.zalać tłuszcz,pozostałe skwarki zalać śmietaną.zagotować na wolnym ogniu,doprawić solą i pieprzem.dodać makaron,wymieszać i zdjąć z ognia.szybko mieszając dodać żółtka i parmezan.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 24.07.2012 16:50
super
Justyna87 24.07.2012 16:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak