Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy pieczarkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dkg
mąka 3 łyżki
białko 2
woda letnia
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy pieczarkowe

pieczarki oczyścić,umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.mąkę rozprowadzić paroma łyżkami wody,doprawić solą i pieprzem,ostrożnie wymieszać z ubitą na sztywną pianę z białek.w naczyniu do głębokiego smażenia rozgrzać tłuszcz.pieczarki zanurzać w cieście,wkładać do gorącego tłuszczu i smażyć na złoty kolor.podawać z ostrym sosem pomidorowym,z dodatkiem posiekanej bazylii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 18.07.2011 23:45
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak