Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłuszka pod kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 3 szt.
masło 1/4 kostki
cukier brązowy 1/2 szklanki
mąka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłuszka pod kruszonką

Jabłka obieramy kroimy na małe kawałki, wykładamy nimi naczynie żaroodporne. Masło, cukier i mąkę łączymy razem i ugniatamy do konsystencji kruszonki. Posypujemy kruszonką jabłka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni aż do zarumienienia się kruszonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 05.11.2013 22:10
fajny pomysł:-)
adelajda 15.11.2012 07:29
lubię !
Marta1986 27.10.2012 13:21
smaczne
Zdzisław 27.10.2012 12:18
smaczne i łatwe
Poison1988 27.10.2012 12:11
Ale pychotka :) do tego kruszonka to chyba najlepsze co może być w cieście

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak