Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maliny w soku własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 kg
maliny świeże 2 kg
woda do pasteryzowania

Przepis i sposób przygotowania na: Maliny w soku własnym

Kroki postępowania

1
Maliny przebieramy, wsypujemy do butelek trochę lepiej niż do połowy.
Krok 1 - Maliny w soku własnym foto
2
Nastepnie butelki dopełniamy cukrem i szczelnie zakręcamy.
Krok 2 - Maliny w soku własnym foto
3
Wkładamy butelki do garnka z woda i gotujemydo momentu aż cukier sie rozpuści.
Krok 3 - Maliny w soku własnym foto
4
Wyjmujemy stawiamy na zkratkach a potem odwracamy , przechowujemy w chlodnym miejscu.
Krok 4 - Maliny w soku własnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 14.11.2012 10:21
fajny:)
sylwia / sytofala 27.10.2012 21:33
rewelacja :) na poprawę nastroju jak znalazł
Juleczka20 27.10.2012 10:17
super do herbatki i ciasta:)
Ola1984 27.10.2012 06:54
świetny sposób na zamknięcie lata w butelkach :)
gosia561 27.10.2012 00:00
zdrowe
czarnyaniol1990 26.10.2012 23:21
lubie takie maliny :)
zolzica 26.10.2012 23:10
w sam raz na nadchodzący sezon przeziębieniowy ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak