Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TŁUSTO-CZWARTKOWY POR-FAWOR

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
jajko 1 sztuka
kwaśna śmietana 3 łyżki
ocet 1 łyżka
masło 1 łyżka
cukier puder 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: TŁUSTO-CZWARTKOWY POR-FAWOR

Wyrobić ciasto z podanych składników, nie może kleić się do rąk (jeśli się klei, dosypać troszkę mąki), zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 40 minut. Po tym czasie ciasto dzielić na części, cienko rozwałkować każdą część, kroić paski, robić dziurkę w środku i przekładać jeden koniec formując faworki.
Piec na złoty kolor z obu stron.
Po wyjęciu odsączyć na ręczniku papierowym.
Na koniec posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.09.2013 23:05
przepyszne są
Lis 27.08.2013 11:16
Pysznie zygląda:)
Margo1 01.07.2013 20:05
to bardzo lubię
1j1o1l1a1 26.10.2012 21:06
już karnawałowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak