Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijasy z piersi kurczaka i szynki szwacwaldzkiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kurczaka
szynka szwacwaldzka
papryka czerwona
papryka żółta
papryka zielona
pietruszka
czosnek
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
sól
pieprz
koperek
masło
chilli

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijasy z piersi kurczaka i szynki szwacwaldzkiej

FARSZ : 3 kolory papryk kroimy w drobna kosteczkę, mieszamy z posiekaną pietruszką i czosnkiem granulowanym oraz z odrobiną oleju. Odstawiamy.

Pierś kurczaka tniemy w poprzek aby wyszły dwa płaty. Lekko je rozklepujemy , przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdy kawałek piersi kładziemy plasterek szynki, a na nią przygotowany wcześniej farsz.
Wszystko zawijamy tak, aby farsz nam nie wyleciał.

Jako roztrzepujemy. Nasze roladki najpierw obtaczamy w bułce tartej następnie moczymy w jajku i znów w bułce tartej. Tak przygotowane zawijasy kładziemy na patelni i smażymy na słoty kolor.

Z reszty papryki przygotowujemy jarzynkę. Na innej patelni topimy łyżkę masła, wrzucamy papryki pokrojone w duże kostki, dodajemy ciut chilli, soli, koperku.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 26.10.2012 15:54
smacznie podano
emeslive 26.10.2012 15:34
Bardzo apetyczne danie, podoba mi się!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak