Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybowe kapelusze duszone w porach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapelusze grzybow lesnych 1/2 kg
por 2 szt
masło 15 dag
marchew 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: grzybowe kapelusze duszone w porach

Kapelusze grzybkow czyszcze i plucze z piasku. Ja wybralam kapelusze tylko malych grzybow. Grzybki wrzucam na wrzaca wode i gotuje ok. 10 minut.
Pora kroje w plasterki a marchewke scieram na tarce na wiorki.
Maslo roztapiam i dodaje pora oraz marchew. Dusze kilka minut a nastepnie dodaje grzyby. Doprawiam sola i pieprzem. Podlewam 1/2 szklanki wywaru z grzybow i dusze ok. 20 minut az wieksza ilosc wody odparuje i powstanie gesty sos.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 09.02.2013 21:00
super
Magdalena1110 09.02.2013 21:00
super
dorotka0000025 28.10.2012 11:06
dziekuje
Anna133 27.10.2012 15:52
wygląda znakomicie
dorotka0000025 27.10.2012 10:14
polecam - moj pomysl na obiad z grzybow lesnych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak