Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona do słoika

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 2 kg
jabłka 1 kg
cebula biała 3 szt
cukier 10 dkg
ocet 10 % 125 ml
woda 1 litr
ziele angielskie 5 szt
Goździki całe Prymat 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona do słoika

Kapustę szatkujemy dajemy do garnka.Dodajemy pokrojone jabłka,pokrojoną cebulę, sól,cukier ocet,ziele angielskie,liscie laurowe ,gozdziki, wlewamy ocet i wodę ,mieszamy i gotujemy.jakiś czas ale zeby kapusta nie była za miękka.Zostawiamy aby trochę przestygła.Następnie ugotowaną kapustę razem z zalewą przekładamy do słoików zakręcamy i pasteryzujemy 10-15 minut. POLECAM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.03.2014 00:25
super taka kapusta
romanrafal
romanrafal 05.03.2014 16:54
bardzo dobra kapusta
Seba 01.01.2014 01:59
pycha na zimę
Alex_M 02.12.2013 09:44
świetna kapusta na zimę! :)
Margo1 14.10.2013 11:18
wczoraj zrobiłam ostatni słoik
Róża1 11.10.2013 00:11
przyda się na zimę:-)
6zer
6zer 27.09.2013 20:35
jeszcze nigdy nie robiłam, warto sprawdzić przepis
Dorota59 15.08.2013 13:28
bardzo dobra w zimie
Motorek 22.01.2013 09:08
smaczna do obiadku
gosia56 27.10.2012 11:33
jest naprawdę pyszna polecam.
gusia1000 26.10.2012 18:29
Też taką robię i polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak