Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka surówka z czerwonej kapusty i rukoli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rukola 1 garść
marchew 2-3 sztuki
oliwa 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny 2 łyżeczki
cukier trzcinowy 1 łyzeczka
jabłko 1 sztuka
kapusta czerwona 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka surówka z czerwonej kapusty i rukoli

Warzywa płuczemy. Kapustę i obrane jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną marchew ścieramy na małych oczkach.Rukolę kroimy w drobniejsze kawałki.Całość mieszamy skrapiamy sokiem z cytryny doprawiamy solą, [pieprzem i cukrem i na końcu dodajemy oliwę i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Dobrze aby się surówka chociaż 30 minut "przegryzła"
Druga opcja zamiast oliwy dodajemy śmietanę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 26.10.2012 14:32
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak