Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w pieprzu cytrynowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 3 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w pieprzu cytrynowym

Rybę rozmrażamy ,myjemy przecinamy na pół. Posypujemy pieprzem cytrynowym z dwóch stron. Solic nie trzeba bo w pieprzu juz jest sól. Tak przygotowane ryby wkładamy do zamknietego pojemnika i wkładamy na jakis czas do lodówki.Wybijamy jajko dodajemy trochę magi mieszamy panierujemy rybę i obtaczamy w bułce tartej.Smazymy na złoty kolor na oleju.Rybę mozna podać do obiadu z ziemniakami i buraczkami.POLECAM ! ! !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 23.01.2014 13:10
apetyczna rybka
Łukasz15 19.01.2014 11:21
Lubię morszczuka
Margo1 29.10.2013 10:09
hmmm... takiego raczej nie jadłam
w mojej kuchni 28.07.2013 18:01
ryba dobrze przyprawiona
fotoviderek 07.06.2013 10:02
Wspaniała rybka :)
jordi 07.04.2013 22:52
uwielbiam...
Joanna23 06.04.2013 19:00
pyszna rybka
IwonaKa 22.02.2013 17:36
pycha,korzystając z przepisu zrobiłam tak grenadiera,bardzo smaczny
gosia56 27.10.2012 11:34
dziękuję za komentarze
gusia1000 26.10.2012 18:28
Dobra ryba.
Lemon 26.10.2012 14:33
super
Konczi 26.10.2012 11:32
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak