Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w kapuście i pomidorach.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
kapusta biała
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pomidory 1-1,5 kg
koncentrat pomidorowy 1
woda
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w kapuście i pomidorach.

Kroki postępowania

1
Żeberka pociąć na małe kawałki. Umyć, osuszyć i przyprawić (kucharek, papryka, pieprz, zioła). Odstawić na noc do lodówki.
Krok 1 - Żeberka w kapuście i pomidorach. foto
2
Następnego dnia usmażyć na oleju.
Krok 2 - Żeberka w kapuście i pomidorach. foto
3
Kapustę sparzyć, obrać liście i wyciąć z nich nerw. Z mięsa wyjąć kości i zawinąć je w kapustę tak jak gołąbki.
Krok 3 - Żeberka w kapuście i pomidorach. foto
4
Włożyć do żaroodpornego naczynia.
Krok 4 - Żeberka w kapuście i pomidorach. foto
5
Pomidory zmiksować i polać nimi mięso w kapuście.
Krok 5 - Żeberka w kapuście i pomidorach. foto
6
Koncentrat rozmieszać z wodą i zalać danie. Posypać solą i pieprzem.
Krok 6 - Żeberka w kapuście i pomidorach. foto
7
Włożyć do piekarnika (180-200 stopni) na ok 1 godzinę.
Krok 7 - Żeberka w kapuście i pomidorach. foto
8
Smacznego :)
Krok 8 - Żeberka w kapuście i pomidorach. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 11.11.2012 09:41
świetne danie,super,lubię to
adelajda 28.10.2012 16:37
super !
monisia1977 26.10.2012 12:43
pycha
Dorota59 26.10.2012 11:16
smakowite mięsko
KasiaK90 26.10.2012 10:58
pycha
Beatris 26.10.2012 10:54
Bardzo pomysłowe. Takie gołąbki inaczej.
Piotr-21 26.10.2012 09:12
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak