Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia nadziewana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
papryka 1 szt
mięso mielone 30 dek
przecier pomidorowy 2 łyżki
cukinie małe 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
cukier szczypta
ser żółty 20 dek
tłuszcz do smażenia 1/2 łyżki
ketchup 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia nadziewana

Kroki postępowania

1
mięso przesmażyć na tłuszczu. Małą cukinię i oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i usmażyć. Pod koniec dodać przecier, ketchup, przyprawy
Krok 1 - cukinia nadziewana foto
2
Dużą cukinię przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i to miejsce nałożyć farsz i posypać startym serem.
Krok 2 - cukinia nadziewana foto
3
Cukinię ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zaciec w piekarniku około 45 min w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - cukinia nadziewana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 26.01.2014 10:28
Jedno z moich ulubionych dań!
Krystyna32 09.01.2014 07:55
pyszne smaki
irenka 10.02.2013 19:12
uwielbiam,pycha
ben-ka 03.02.2013 11:23
też lubię taką.
berys18 24.01.2013 21:03
bardzo apetyczna
martula1985 26.10.2012 08:02
pysznie wygląda, muszę wypróbować :)
emeslive 25.10.2012 19:31
Fajne danie, podoba mi się ten przepis.
Lemon 25.10.2012 19:21
uwielbiam
jolanta19 25.10.2012 18:13
warto zrobić
Poison1988 25.10.2012 17:59
super :) Jutro też mam zamiar zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak