Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżanka koperkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka ze skórą 1 szklanka
ryż 3/4 szklanki
marchewka 1 sztuka
seler naciowy 1 gałązka
koperek 2 łyżki
sól
pieprz
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżanka koperkowa

Pierś z kurczaka zalewamy wodą (tyle ile chcemy uzyskać zupy)dodajemy seler,obraną cebulę w całości.Gotujemy na małym ogniu około 1 godziny z dodatkiem soli i pieprzu(lub dodajemy kostkę rosołową)następnie dodajemy ryż i startą na tarce marchewkę,gotujemy do miękkości ryżu doprawiamy a na sam koniec dodajemy koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.10.2012 00:50
musi być pyszna
artur7 25.10.2012 17:58
lubię zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak