Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalesniki serowo - pieczarkowe ( nadzienie)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
ser mozarella 1 szt
ser żółty 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2 szt
olej wg uznania
bazylia 1 lyzeczka
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: nalesniki serowo - pieczarkowe ( nadzienie)

Pieczarki, jaja na twardo i sery miele na jednolita mase. Dodaje sol, pieprz i bazylie. Przekladam mase do garnka i gotuja ja do czasu az ser sie rozpusci.
Na wczesniej przygotowane nalesniki nakladam farsz. Zwijam i panieruje w jajku z sola i pierzem oraz w bulce tartej. Smaze kilka minut. Świetne z kubkiem barszczyku czerwonego. Rozplywaja sie w ustach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 23.01.2014 10:56
uwielbiam takie naleśniki :)
Ewelina38 03.01.2013 12:59
uwielbiam je z czerwonym barszczykiem
Ela15 10.12.2012 20:10
super
dorotka0000025 27.10.2012 10:15
dziekuje i polecam
Mati3 25.10.2012 16:20
rewelacja:)
Mati3 25.10.2012 16:20
rewelacja:)
Krzysztof15 25.10.2012 16:10
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak