Koszyczki z karkówki

Koszyczki z karkówki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • ogórki kiszone

  • cebula biała

    2 szt.
  • ser żółty

    kilka plastrów
  • sól i pieprz

    do smaku
  • przyprawa do karkówki

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • musztarda stołowa

  • wykałaczki

  • papryka marynowana

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mięsa kroimy średniej grubości kotlety. Ubijamy je, ale nie za cienko, żeby karkówka się nie rozpadła. Każdy kotlet przyprawiamy solą, pieprzem, Vegetą i przyprawą do karkówki. Każdy kotlet smarujemy z jednej strony musztardą. Na środek kładziemy kawałek sera, ogórka, cebulki i papryki. Zwijamy jak na zrazy i spinamy wykałaczkami. Karkówkę ciężko jest zwinąć jak na zrazy, dlatego ja każdą kieszonkę spięłam co najmniej dwoma wykałaczkami. Gotowe kieszonki rozkładamy na podlanej tłuszczem blasze i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy około godziny, do momentu kiedy mięso się zarumieni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madagaskar

26.12.2010 14:17
pycha

gusia1000

26.11.2010 00:19
ładnie wyglądają.

rosik93

15.07.2010 16:39
Ładne

iwa643

15.07.2010 07:38
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat