Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koszyczki z karkówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
ogórki kiszone
cebula biała 2 szt.
ser żółty kilka plastrów
sól i pieprz do smaku
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
Musztarda stołowa Prymat
wykałaczki
papryka marynowana 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Koszyczki z karkówki

Z mięsa kroimy średniej grubości kotlety. Ubijamy je, ale nie za cienko, żeby karkówka się nie rozpadła. Każdy kotlet przyprawiamy solą, pieprzem, Vegetą i przyprawą do karkówki. Każdy kotlet smarujemy z jednej strony musztardą. Na środek kładziemy kawałek sera, ogórka, cebulki i papryki. Zwijamy jak na zrazy i spinamy wykałaczkami. Karkówkę ciężko jest zwinąć jak na zrazy, dlatego ja każdą kieszonkę spięłam co najmniej dwoma wykałaczkami. Gotowe kieszonki rozkładamy na podlanej tłuszczem blasze i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy około godziny, do momentu kiedy mięso się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madagaskar 26.12.2010 14:17
pycha
gusia1000 26.11.2010 00:19
ładnie wyglądają.
rosik93 15.07.2010 16:39
Ładne
iwa643 15.07.2010 07:38
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak