Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki z serem pleśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 2 szt.
ser pleśniowy 15 dag
żurawina 4 łyżki
cukier 2 łyżki
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki z serem pleśniowym

Litr wody zagotowujemy z sokiem z cytryny i cukrem. Gruszki obieramy, przepoławiamy i usuwamy gniazda nasienne, wkładamy do wrzątku i gotujemy przez 5 minut na niewielkim ogniu. Po wyjęciu i ostudzeniu, układamy na blasze z folią aluminiową. Otwory gruszki zapełniamy żurawinami, a wierzch posypujemy startym serem. Pieczemy w 180 stopniach około 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 04.11.2013 21:51
Gruszki z serem? dla mnie nowość.
gosia47-47 12.01.2011 16:15
musza być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak