Gruszki z serem pleśniowym

Gruszki z serem pleśniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    2 szt.
  • ser pleśniowy 15

    dag
  • żurawina

    4 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Litr wody zagotowujemy z sokiem z cytryny i cukrem. Gruszki obieramy, przepoławiamy i usuwamy gniazda nasienne, wkładamy do wrzątku i gotujemy przez 5 minut na niewielkim ogniu. Po wyjęciu i ostudzeniu, układamy na blasze z folią aluminiową. Otwory gruszki zapełniamy żurawinami, a wierzch posypujemy startym serem. Pieczemy w 180 stopniach około 10 minut.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

plocia

04.11.2013 21:51
Gruszki z serem? dla mnie nowość.

gosia47-47

12.01.2011 16:15
musza być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat