Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa z dyni

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 kg
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 szt.
ziemniaki 3 szt.
papryczka chili 1/2 szt.
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
olej 2 łyżki
bulion warzywny 2 litry
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 (świeży)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa z dyni

Ziemniaki, marchewkę oraz dynię umyj i obierz. Cebulę pokrój w kosteczkę i zeszklij na oleju. Do zeszklonej cebuli dodaj marchewkę pokrojoną w półplasterki oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i smaż dalej. Dodaj dynię pokrojoną w sporą kostkę i zalej lekkim bulionem warzywnym lub wodą. Do gotującej się zupy dodaj papryczkę chili drobniutko posiekaną oraz czosnek. Następnie dodaj zioła i gotuj na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane. Czerwoną paprykę pokrój w paseczki i usmaż na oleju, dodaj do zupy. Na koniec zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 24.10.2012 19:23
super przepis
Krzysztof15 24.10.2012 19:06
lubie
Sylwia26 24.10.2012 19:05
jesienny smakołyk :)
Sylwia26 24.10.2012 19:05
jesienny smakołyk :)
maciek7 24.10.2012 18:27
pycha
ilovebake 24.10.2012 18:26
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak