Liście kapusty myjemy, zalewamy wrzątkiem i "zmiękczamy" na małym ogniu ok. 5 minut. Odcedzamy, usuwamy nadmiar grubych "żyłek" i odkładamy. Połówkę piersi myjemy, suszymy i wykrajamy wzdłuż 4 plasterki grubości ok. 5 mm. Resztę mięska kroimy na małe (1,5/1,5cm) kawałki. Mięso przyprawiamy. Plastry smażymy na oliwie - nie rumienimy. Na plasterki mięsa kładziemy po kawałku sera, składamy w zrazik i obwiązujemy nitką. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i zarumieniamy. Kładziemy każdy na pojedynczy liść miękkiej kapusty, usuwamy nitkę, składamy tak jak gołąbki, obwiązujemy nitką. W 0,5 litra wrzącej wody rozpuszczamy kostkę mięsną, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, marchewkę w plasterki, posiekaną papryczkę, czosnek i grzyby (całe). Przyprawiamy. Dusimy ok. 20 - 25 minut, dodajemy "resztki" mięsa z piersi wcześniej usmażone. Dusimy ok. 10 minut. Dosypujemy sporo natki pietruszki, dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy na średnio ostro. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy nasze "gołąbko-roladki" zalewamy sosem z mięsem, warzywami i grzybami. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do ok. 180 stopni. Gdy się zagotuje (ok.10-15 min.) zmniejszamy temperaturę do 140-150 st. i powoli pieczemy 15-20 minut. Pod koniec można dodać na wierzch trochę sera. Podajemy z ziemniaczkami i dowolnymi dodatkami, np. ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO :)