Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos serowo-koperkowy Eli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony złoty ementaler 100 g
śmietana kremowa 30% 250 ml
koperek 1/2 pęczka
czosnek do smaku
rokpol 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sos serowo-koperkowy Eli

Śmietanę wlać do rondelka.Sery pokroić w kostkę,dodac do śmietany i chwilę pogotować,aż sery się rozpuszczą.Koperek posiekać.Do sosu dodać koperek,przyprawić do smaku pieprzem i czosnkiem granulowanym.Smacznego!

Taki sos można podawać do ryb,mięsa,makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 26.05.2012 10:33
Smażone filety rybne polane tym sosem - to musi być pyszne.
Ewa104 31.08.2011 20:44
Z makaronem chętnie bym zjadła.Pycha!
oliwkowa
oliwkowa 23.10.2010 13:46
Mniam
misia53 27.08.2010 22:49
Pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak